tirsdag 7. februar 2012

恭喜发财! Gong Xi Fa Chai!


I disse dager feires det kinesisk nyttår (Lunar New year) her i Singapore. Det er høylytte løvedanser overalt, fyrverkeri og gatene og bygninger er pyntet med alt mulig stæsh:) Litt arti...


Jeg og Christian deltok i en tradisjonell nyttårsmiddag sammen med noen kollegaer av Christian. Før vi begynte å spise, måtte vi løfte maten så høyt vi kunne over tallerken med noen spesial spisepinner.. Ikke lett:) Jo høyere vi løftet maten, desto bedre ble året 2012. Så nå får vi se hvor godt vi løfta denne maten... he he he... 

Litt bakrunns historie
Kinesisk nyttår eller Lunar New year, er den viktigste av de tradisjonelle kinesiske helligdagene. Den starter første nyttårsdag  
go varer i 15 dager. I følge en legende, var Nian et uhyre som kunne komme lydløst inn i folks hus. Kineserne lærte  at Nian var redd for høylydt støy og fargen rød, og de skremte det vekk med eksplosjoner, fyrverkeri og bruk av rødt innendørs. Disse skikkene førte til de første feiringer av kinesisk nyttår. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar