onsdag 12. oktober 2011

Hong Kong

Den 22. september satte jeg, Nina, Anne-Britt, Bjørg og Trude kursen for Hong Kong... uten mann & barn.. Det var en fantastisk by med mye sjarm og veldig god mat:) 

På torsdag kveld sjekket vi inn på "Shangri La", et kjempe fint hotell i den gamle delen av Hong Kong. Her benyttet vi anledningen til å sove lenge og kose oss med lange frokoster.. Noe som ikke er så vanlig lenger;)  

Jeg føler vi fikk sett mye av Hong Kong takket være god research fra venner og bekjennte! (Tusen takk Jumang!!!) Her er noen bilder:   




Litt historie...
Hong Kongs offisielle navn er: "Folkerepublikken Kinas spesielle administrative region Hongkong". Siden 1997 har Hong Kong offisielt vært en del av Kina, men 150 år under britisk styre har satt permanente preg. I motsetning til resten av Kina snakker de aller fleste engelsk i Hong Kong. Nesten all skilting og informasjon er på både kinesisk og engelsk. Den vanlige kineser kan ikke besøke Hong Kong uten visum.


The Peak
Fredag morgen startet vi Hong Kong oppholdet med å ta asias eldste kabelbane. Banen heter "The Peak Tram" og tok oss opp på fjellet Victoria Peak som har byens beste utsikt. Trikketuren oppover fjellsiden var ekstremt bratt, men utsikten var vel verdt turen:)



Restauranter
På fredag spiste vi middag på Hutong,  som var en opplevelse i seg selv. Restauranten ligger i 68 etasje med fantastisk utsikt over Hong Kong. Skikkelig asiatisk stemmning og nydelig mat!! Etter vi hadde spist, skrev vi ned hvert vårt "ønske" på en rød lapp, som vi hang på et tre som stod midt i restauranten. Veldig koselig avsluttning på en fin kveld:)
http://www.aqua.com.hk/#/eng/global/hongKong/hutong/concept

På lørdag spiste vi middag på The French Window, som også var en knall bra restaurant! Det var en super fin og moderne restaurant, med kjempe god service og nydelig mat.
http://www.thefrenchwindow.hk/eng/press/press.htm


Tusen takk til alle sammen for en kjempe fin tur til Hong Kong:)

Jeg kommer gjerne tilbake<3 




1 kommentar:

  1. :o) Så kul med Hong Kong tur vännen!! Heldige deg som får uppleva så massa spännande. Hur var Bali? Gläder mig till rapport därifrån oxå. :o) ha en fin vecka gumman. MISS YOU!!!

    SvarSlett